Teamfoto Glaspunt B.V.
24/7 bereikbaar bij spoed!
Meerdere vestigingen, hoofdvestiging Arnhem

Hoe u uw beglazing kunt onderhouden

Redactie amsterdam-glas.nl, 17 juli 2024

Voor het tegengaan van vochtproblemen en schimmelvorming, is het noodzakelijk om glas te onderhouden. Onderhoud draagt bij aan het verlengen van de levensduur van glas. Er wordt vaak gedacht dat het onderhouden van glas veel inspanning en frequentie vereist, maar dat is niet het geval.

Voor een optimale transparantie is het van essentieel belang om de beglazing minstens twee keer per jaar uitgebreid te wassen. Voor het behoud van de kwaliteit van uw dubbelglas is het noodzakelijk om minimaal eenmaal per jaar het verf- en kitwerk te checken en indien nodig te herstellen. Voor een soepele werking is het raadzaam om minstens twee keer per jaar de scharnieren van de ramen die open kunnen te inspecteren, reinigen en smeren.

Zorg ervoor dat uw ventilatie optimaal is

Door het uitvoeren van regelmatig onderhoud aan het dubbelglas in en rond uw woning, kunt u de ventilatie optimaliseren. Het laten plaatsen van ventilatieroosters kan helpen bij het optimaliseren van de ventilatie in uw woning. Door dit na te streven, kunnen schimmelvorming en vochtplekken worden voorkomen.

De noodzaak van onderhoud voor uw beglazing

Om te voorkomen dat vocht uw huis binnendringt, is het cruciaal om de kit en verf goed te onderhouden. Dit voorkomt ook problemen zoals houtrot en schimmelvorming. Het is belangrijk om regelmatig de toestand van zowel de kit als het schilderwerk te controleren en waar nodig bij te werken.

Wanneer de beweegbare delen van het systeem niet correct functioneren, is het nodig om hier zorg voor te dragen. Check met enige regelmaat de deurkrukken, scharnieren, sloten en hefbomen door ze te reinigen, bij te stellen en indien nodig te smeren. Verbeter de ventilatie in uw huis door ventilatieopeningen aan de buitenkant van het kozijn of raam aan te brengen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u geen ongedierte, vuil en stof naar de openingen trekt en dat de openingen schoon blijven. U dient ervoor te zorgen dat het glas regelmatig wordt gereinigd, omdat dit een nette uitstraling geeft en het glas langer meegaat. Zorg ervoor dat u het glas regelmatig schoonmaakt om te voorkomen dat bepaalde delen worden aangetast door luchtvervuiling.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1345 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Glaspunt B.V.

De snelste glaszetter van Nederland. Erkende glaszetters. 24-uurs-glasservice. Wilt u uw glasschade herstellen? Onze erkende glaszetters helpen Glaspunt met haar 24-uurs-glasservice door heel Nederland. Bij glasschade zijn wij binnen 30 minuten bij u op locatie.


Glaspunt® is de grootste glasservice van Nederland en is ISO 9001 gecertificeerd. Onze jarenlange ervaring en goed opgeleide mensen staan garant voor betrouwbare service en hoge kwaliteit. Met glashandels in alle provincies van Nederland, is de glaszetter in noodgevallen vrijwel altijd binnen 30 minuten bij u op locatie. In veel gevallen plaatsen wij direct nieuw glas, indien dit niet mogelijk is zorgen wij voor veilige noodvoorzieningen.


Verzekerd voor glasschade? Wij nemen alle administratieve rompslomp uit handen en dienen de factuur rechtstreeks in bij uw verzekeraar of assuradeur. U hoeft alleen onze akte van cessie in te vullen en wij regelen de rest. 


Zoekt u glas ter isolatie, beveiliging, decoratie of voor uw privacy? Wij leveren enkel glas, dubbel glas, HR++ glas, inbraakwerend gelaagd glas, figuurglas, draadglas en alle mogelijke combinaties. Bekijk ons assortiment en bel vrijblijvend voor prijs en advies op maat.


Voor uw zekerheid bieden wij op ons dubbel glas maar liefst 15 jaar garantie inclusief montage. Kies ook voor zorgeloos genieten en laat glas door de Glaspunt® glaszetter vervangen.


Heeft u een glaszetter nodig? Neem dan gerust contact met ons op en ervaar de fantastische service en kwaliteit van Glaspunt®. 


VCA,Erkend leerbedrijf,GroenGedaan!