Wat houdt hr glas precies in

HR glas is verkrijgbaar in uiteenlopende varianten. Bij HR glas wordt de classificatie bepaald door de isolatiewaarde. Bij HR++ glas liggen de kosten hoger dan bij standaard dubbelglas.

Wat is het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas?

Om te weten wat voor soort glas u heeft, moet u naar de isolatiewaarde kijken. De hoeveelheid warmte die verloren gaat door een vierkante meter glas bij een temperatuurverschil tussen binnen- en buitenzijde van het glas, bepaalt de isolatiewaarde. Bij renovaties of nieuwbouwprojecten geldt er een eis van de gemeente dat glazen een isolatiewaarde hebben van 1,6 W/m²K of minder.

De isolatiewaarde van HR glas ligt tussen 1,7 en 2,0 W/m²K, waarbij de glazen zijn gevuld met droge lucht als spouwvulling. Met een isolatiewaarde tussen 1,2 en 1,6 W/m²K is HR+ glas voorzien van argon/krypton in de spouw. Bij HR++ glas ligt de isolatiewaarde tussen 0,9 en 1,2 W/m²K en de spouw is gevuld met edelgas.

HR++ is dus eigenlijk de standaard voor het glaswerk. HR en HR+ glas wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt voor het herstellen van ruiten of het vervangen ervan. Hierdoor zal dit type glas steeds vaker gebruikt worden.

Hoe herkent u HR glas aan de buitenkant?

Het kan een uitdaging zijn om te zien welk soort glas er is vanaf de buitenkant van een woning. Meestal is er informatie over het type glas te vinden in het bouwkundig rapport of taxatierapport. Door naar de aluminium strip tussen de glasplaten te kijken, kunt u zien wat voor soort HR glas er is.

Met behulp van een lucifer kunt u de glassoort achterhalen. Houdt een lucifer aan en kijk vervolgens recht voor het raam, vervolgens schuin op het glas. Als de vlammetjes dezelfde kleur hebben in het spiegelbeeld is het dubbelglas.

Indien het middenvlammetje een andere kleur heeft, betreft het HR++ glas. Dit komt door de isolerende folie tussen de glasplaten die aanwezig is bij dit soort glas. Hoewel dit niet zichtbaar is voor het menselijk oog, kan het worden opgemerkt met dit trucje.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1345

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Huis verduurzamen met nieuwe beglazing
> Hoe u uw beglazing kunt onderhouden
> Beglazing aan binnenzijde beslagen