Beglazing aan binnenzijde beslagen

De reden hiervoor is het verschil in temperatuur en vochtigheid tussen de binnen- en buitenlucht. Dit komt door de verschillen in temperatuur en vochtigheid tussen de binnen- en buitenlucht. Deze situatie komt vaak voor wanneer warme, vochtige lucht in contact komt met een koud oppervlak, zoals een raam.

Hoe ontstaat het?

De oorzaak van de condens op de beglazing ligt vaak in het temperatuurverschil, de slechte isolatie of de hoge luchtvochtigheid. Als het buiten koud is, zal de beglazing doorgaans kouder zijn dan de temperatuur in huis. Bij het contact tussen de warme binnenlucht en het koude glas van de beglazing, verliest de warme lucht haar capaciteit om vocht vast te houden.

Een hoge relatieve luchtvochtigheid veroorzaakt condensatie doordat het vocht op het koude raam condenseert. Bij een gebrekkige isolatie van een raam kan het glas aanzienlijk kouder zijn dan de temperatuur in de kamer. Bij slecht geïsoleerde ramen, zoals enkel glas, is er meer kans op condensatie.

Als u bepaalde bezigheden in uw huis verricht, zoals koken, douchen of het drogen van wasgoed, dan kan dit een toename van de luchtvochtigheid binnen veroorzaken. Als de vochtige lucht niet goed wordt afgevoerd, kan dit leiden tot condens op ramen, vooral als deze ramen koud zijn. Dit zijn de meest gebruikelijke redenen waarom er condensatie kan optreden, maar er kunnen ook andere factoren meespelen in uw woning.

Wat kunt u doen om condensvorming te verminderen of te voorkomen?

Zorg voor de juiste ventilatie in uw huis, vooral in ruimtes waar veel vocht ontstaat, zoals de keuken en de badkamer. Maak gebruik van ventilatieroosters of open ramen om vochtige lucht naar buiten te laten. Zorg ervoor dat u goede isolatie van uw ramen heeft om temperatuurverschillen te verminderen.

In de badkamer en keuken, waar veel vochtige lucht wordt geproduceerd, kunt u uw afzuigventilatoren gebruiken om vocht direct af te voeren. Als de luchtvochtigheid in huis consistent hoog is, kunt u gebruik maken van een luchtontvochtiger. Bij het verminderen van condensatie zal het binnenklimaat comfortabeler worden en schimmelvorming voorkomen.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1345

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Huis verduurzamen met nieuwe beglazing
> Hoe u uw beglazing kunt onderhouden
> Wat houdt hr glas precies in